Kolesarstvo

Ogled kolesarskih poti

Kolesarstvo

Kolpska kolesarska pot

Kolpska kolesarska pot je dolga pot, na kateri se dodobra seznanite z vsemi lepotami zelene doline reke Kolpe. Je krožna pot, ki vas iz Kočevja vodi vse do Kolpe.

Spoznajte zeleno dolino reke Kolpe, njene jezove in mline, staro kovačijo, skrivnostni kraški izvir Bilpe in mogočno srednjeveško trdnjavo – Grad Kostel. Ta pokrajinsko privlačni odsek kolesarske poti je zanimiv tako za ljubiteljske kolesarje kot tudi za družine z otroki. Ob poti se nahaja več turističnih kmetij in ponudnikov prehrane, kjer se lahko prepustite okusom tradicionalnih kočevskih, kostelskih in belokranjskih jedi.

Preberi več

Kostelska družinska pot

Kostelska družinska pot je krajša kolesarska pot, ki vas vodi po Kostelu in je primerna tudi za majhne otroke. Na začetku sicer poteka po cesti, nato pa zavije v gozd, s tem pa omogoča mirno vožnjo v zavetju krošenj. Zadnji del poti poteka skozi dve večji vasi, kjer otroci lahko opazujejo domače živali, vi pa se lahko okrepčate z lokalnimi dobrotami (kozji sir, med …), poleg tega pa lahko obiščete tudi okoli 100 let staro belo vrbo z deblom, razvejanim na štiri dele, ali pa se okrepčate v bližnji restavraciji.

Preberi več