Smučišče Platak

Platak se z najvišjim vrhom Radoševo (1363 mnm) nahaja v pogorju Snježnika in Risnjaka. Od počitniških hišic je oddaljeno le 16 km zračne razdalje. Smučišče je že od leta 1966 priljubljeno med družinami, začetniki in naprednimi smučarji. Za smučarsko užitek je na voljo 5 žičnic s 7 progami različnih težavnostnih stopenj ter posebej označena otroška proga in sankališče. Najdaljša proga Radeševo ​​​​​​1 (1363 metrov nad morjem) je tudi osvetljena in vabi na nočno smuko. Do smučišča je organizirana redna prevozna linija s kombijem. Za ostale informacije pokličite na telefon +386 (0) 40 593 508.

Hišici  po celodnevnem smučanju omogočata sprostitev v infra-rdeči savni in dodatnemu kaminu peči na drva.

Pot do smučišča Platak je v celoti asfaltirana  in nas vodi ob  bregovih Kolpe.  Poti je več.  Lahko se povzpnemo skoz najvišje ležeče mesto na hrvaškem, Delnice ali gremo mimo Gerova.  Na vrhu  se odpre tudi  razgled na morje proti Reki.  Do smučišča je organiziran prevoz s kombijem, ki vas pobere pred hišo in ob dogovorjeni uri pripelje nazaj.  Kombi vozi 2x dnevno ali po dogovoru.

Navodila za pot od počitniške hišice Pr Vili Rozi do smučišča Platak

Navodila za pot od počitniške hišice Pr Vili Fani do smučišča Platak

Navodila za pot od resorta Stari Malni do smušiča Platak

Cenik dnevnih, poldnevnih in celoletnih kart je obljavljen na njihovi spletni strani. Nakup kart je mogoč preko spleta ali na licu mesta.

               Kontaktni podatki:                    

SMUČIŠČE       

Goran sports center d.o.o.
Ivan Goran Kovačić Promenade 6, Shares
telefon: +385 91 / 181 1808

BIVANJE

AlpRent

telefon:+386 (0) 64 240 553.

E-mail: info@alp-rent.com