Shinrin yoku Kostel

Vodene gozdne kopeli z jogo, pranajamo in meditacijo

Pravo antiburnout doživetje z zagotovljeno relaksacijo. Homo sapiens izhaja iz narave, ne iz mesta, zato se mora urbani sapiens, ki želi ubežati tehnostresu, po zdravje nujno vračati v naravo. Domnevno so rastlinski fitoncidi s hormetičnim učinkom odgovorni za regeneracijo našega imunskega sistema. Gozdna narava s svojimi barvami, oblikami, vonjem, okusi in zvoki nežno, a temeljito osveži in regenerira vseh pet človekovih čutov.

Shinrin yoku v japonščini pomeni »gozdna kopel« in je naravna regenerativna tehnika, ki je ni sposobno nadomestiti nobeno farmacevtsko zdravilo ali cepivo. Leta 1982 je japonska vlada uvedla vodeni nacionalni zdravstveni program gozdnih kopeli v gozdu Akasawa in trenutno na Japonskem deluje že 62 certificiranih centrov za gozdno terapijo.

Tehnika učinkuje na vseh 5 človeških čutov, ki jih narava predrami, razneži in regenerira, zato so gozdne kopeli učinkovit način spoprijemanja s stresom in izgorelostjo.

Težavnost: sprehod poteka po nezahtevni poti, ki je dolga 3,5 km; gozdna kopel z jogo je primerna tudi za začetnike, saj se zahtevnost jogijske vsebine prilagaja posameznikom.

Opis paketa:

Gozdna kopel se izvaja po čudoviti, na novo speljani kostelski krožni Poti Mikulovega vraga, ki služi kot pravi gozdni joga studio, velik kar 3 kilometre in pol. Na sprehodu se odvije čisto prava jogijska ura na prostem – z asanami, pranajamo in meditacijo – v naravnem ambientu dišečega gozda in cvetočih travnikov. Pravo antiburnout doživetje z garantirano relaksacijo.

Na parkirišču pod gradom Kostel se srečate z voditeljico, Natalie Lisac, ki vas popelje na 2-urno gozdno kopel. Program vključuje jogijske gibalne, dihalne in sprostilne tehnike. Ker shinrin yoku znižuje raven krvnega pritiska, ga lahko tudi izmerite pred odhodom na kopel in po povratku. Ob rezervaciji termina se z voditeljico pogovorite o svojih morebitnih zdravstvenih posebnostih, ki jih bo upoštevala pri pripravi primernega in prilagojenega programa.

Za gozdno kopel sicer zadostuje že gozdiček ali park, ker pa je Kostel pravljična dežela vode, bistre reke Kolpe in zelenih, prvinskih gozdov, je SY Kostel garantirano vaša petzvezdična izbira. Vodeni program Shinrin Yoku Kostel je regenerativna gozdna kopel z jogo, pranajamo in meditacijo. Brez mobilnih telefonov, fotoaparatov in kamer se povežete z naravo in tiho prečkate most k umirjenosti uma in telesa. Dobrodošli v kostelski gozdni kopeli.

Cena: 80 EUR/osebo

Kontakt in povpraševanje:

SY Kostel, Natalie Lisac

040 77 18 77
sykostel@gmail.com


8 junija, 2021  -  Ogled znamenitosti - Osilnica