Grad Kostel

Grad Kostel s pripadajočim trgom predstavlja drugi največji grajski kompleks v Sloveniji.

V času turških vpadov je bil zaradi izpostavljene lege in težje dostopnosti je bil pomembna ovira in obrambna točka v sistemu protiturške obrambe. Grad je bil vpet v sistem kresišč, ki so bila namenjena obveščanju o prihajajoči nevarnosti.

Grad je bil v modernem času obnovljen in restavriran, zato ga vsako leto obišče več domačih in tujih obiskovalcev. Mogočni debeli grajski zidovi, kilometrski razgledi z vrha gradu in njegova pestra zgodovina vas ne bodo pustili ravnodušne ob vašem obisku. V njem si lahko ogledate tudi razstavo in ob spremstvu vodnika doživite utrip srednjega veka. Na gradu se odvijajo tudi različni kulturni, glasbeni in kulinarični dogodki.

Kontakt in povpraševanje:

+386 51 328 682
info@kostel.si

CASTLE ESCAPE: SKRIVNA BRATOVŠČINA

Igra pobega na gradu Kostel ni običajna igra pobega, kot jih poznate. V igri se vrnete nazaj v čas kraljev in kraljic, čas kmečkih uporov, vitezov in graščin. Igra pobega: Skrivna bratovščina je preizkus sposobnosti, znanja, sodelovanja in mirnih rok. Je pustolovska dogodivščina, ki temelji na resničnih zgodovinskih dejstvih gradu Kostel, poleg tega pa je igra zabavna, vznemirljiva in primerna za vse generacije.

Med igro se spremenite v čarovnike, viteze, trubadurje ter spoznate zgodbe v zaporniški ječi, viteški dvorani, knjižnici in tako dalje, kjer morate razvozlati vsa skrivna sporočila.

Igra je primerna za skupine od 2 do 5 igralcev.  Igro je možno igrati tudi v slabšem vremenu.

Prijazno vabljeni na grajsko igro pobega – grad Kostel s svojo lokacijo in ambientom zagotavlja edinstveno doživetje. 

Več informacij in rezervacija

natalie@lisac.si
040 77 18 77


8 junija, 2021  -  Ogled znamenitosti - Osilnica